Som arbetsgivare

Fotboll byttes mot kockyrket

Jag skulle bli professionell fotbollsspelare, men blev istället en professionell Lagerblad! Under jobbintervjun frågades jag om jag kunde stöta kula 20 meter. Jag svarade ja, och blev anställd. Jag tackade för förtroendet och började arbeta nästa dag. Jag var en 19-årig fotbollsspelare som drömde om att bli professionell. Mina studier hade blivit avbrutna. Jag hade knappt någon tidigare erfarenhet av livsmedelsarbete, men nu har jag samlat 20 års erfarenhet i företaget.


Jag känner mig privilegierad över den utbildning jag har fått från alla våra köksmästare under dessa år som lärling. När jag började på Lagerblad var min uppgift att packa färdiga produkter och sköta transporter. Jag märkte snabbt att mitt ivriga arbete välkomnades i såväl massproduktion som i formgivningen av produkter. Detta kan naturligtvis ha berott på att min styrka inte låg i att köra lastbil.


Allt arbete gjordes, och görs fortfarande idag, med produkten och kunden i fokus, från början till slut och med passion. Om en produkt inte lyckades kvalitetsmässigt, gjorde vi om den. Under de första åren kunde arbetsdagarna bli långa. Det har varit fantastiskt att växa upp tillsammans med vårt företag.


Idag ansvarar jag för våra produkters tillagningsprocess och avdelningens dagliga smidighet. Till mina uppgifter hör även produktionsplanering och samarbete med vår produktutveckling. Viktiga värden i mitt arbete är laganda och lagspel. I mitt arbete strävar jag efter att upprätthålla en öppen och positiv atmosfär. Jag anser även att det är viktigt att dela kunskap inom arbetsgemenskapen samt att kontinuerligt utveckla och utvärdera arbetet. Heja på!

Samppa är ansvarig för tillagningsprocessen av våra produkter och för avdelningens dagliga smidighet, samt bidrar med sin kunskap och insikt till produktutvecklingen - med omfattande praktisk erfarenhet. Tillsammans med Harri, Pexi och Marjo ansvarar han för vår produktionsplanering, så att våra produkter är tillgängliga på rätt plats och vid rätt tidpunkt för våra samarbetspartners.

Samppa, chef för processavdelningen

Från rocktupp till kockgubbe

Efter militärtjänsten insåg jag att kontot började bli tomt och jag behövde snabbt ett jobb. Jag tittade på lediga jobb och såg Lagerblads annons. De sökte en packare som helst skulle ha C-körkort för att transportera produkterna. Tidigare hade jag bland annat packat på familjens bageri, och passande nog hade jag tillräckligt med bokstäver på körkortet. Jag skrev ihop en mycket lämplig ansökan på biblioteket i Norra Haaga och gick hem. På vägen hem ringde telefonen: 'Är det Pexi på linjen'? Jag svarade att ja, det är samma kille, och hur kan jag hjälpa till? På telefonen var Petri Laukontaus, som skrattade att det här är en så dålig jobbansökan att jag måste se den här killen live! Och vi träffades och tyckte tydligen om varandra, eftersom jag snart har varit anställd i 19 år.

Under dessa år har det naturligtvis hänt mycket. Jag började i packningen och blev sedan massproducent och kock. De första 12 åren gick fort. Sedan ledde jag packningen i ungefär fem år, tills jag för ett par år sedan blev chef för massavdelningen. I början körde jag även distributionsbilen.

Numera tillbringar jag dagarna med råvaruinköp, receptur och utbildning, och naturligtvis med att se till att avdelningen fungerar smidigt. Jag strävar efter att erbjuda alla rättvisa arbetsförhållanden och arbetsro. Med dessa medel har vi fått en kompetent och engagerad personal som inte skräms av småsaker. Tillsammans löser vi eventuella problem!

Pexi är en mångsidig expert, ansvarig för vår produktions inledande del tillsammans med sitt team och beställer samtidigt nödvändiga råvaror för kommande produktionsveckor enligt överenskomna planer. I det civila livet hör musik till både vardag och fest.

Pexi, chef för massavdelningen

Lagerblad som arbetsgivare

Genom åren har vi utvecklats till ett mångsidigt matföretag. Idag sysselsätter vi över 40 yrkesmänniskor inom restaurangbranschen, inklusive kockar, köksmästare och andra experter inom livsmedelsområdet, vars kompetenta händer skapar våra äkta högkvalitativa produkter, från färsprodukter till vegetariska och veganska produkter.

liftUp img